Mindenkinek mindenről van véleménye, és a vélemény lehet más...

Azt olvastam, hogy...

Azt olvastam, hogy...

Azt olvastam, hogy: Minden magyar munkavállaló nagyon jól fog járni...

Béremelés, avagy cafeteria magyar módra... A Magyar Idők értesülései szerint mind a 4 millió munkavállaló 20 ezer forinttal többet kaphatna, a minimálbéresek havi juttatása pedig 140 ezer forint közelébe emelkedhetne, ha valóban átalakul a cafeteria

2016. április 27. - Chaenomeles

economia-azul-dinero-preocupacion.jpeg 

 

  Hurrá! Nemsokára jön a habzsi - dőzsi minden magyar dolgozónak!

  Mind a négymilliónak! Vagy csak minden minimálbéresnek? Az a 20 ezer az tessék mondani, bruttó vagy netto? A 140 ezer, amennyire emelkedni fog, az brutto vagy netto? Fussunk csak neki mégegyszer. Akkor most négymilliónak, vagy csak a minimálbéreseknek? 

Vagy az a négymillió mind minimálbéres? Kik is fogják kapni? Aki eddig semmit sem kapott, az is benne van a négymillióban? Most majd kap! Csak győzze számolni! És a közmunkások is benne vannak a négymillióban. Ja , hogy ők nem kapják meg a minimálbért sem, akkor ők mégsem kapnak... Nekik úgyis mindent olcsóbban számolnak a boltban, mert ugye kevesebbet kapnak....meg hát annyiból szuperül ki lehet jönni, még felelősségteljesen nyugdíj előtakarékoskodni is lehet öregségükre! Mert aki gondol a jövőjére, az takarékoskodik! Aki meg nem, az felelőtlen...

  Februárban az Uniótól kaptunk egy kokit...vagy sallert?

  " Ezután - márciusban - Orbán Viktor a kafetériajuttatások készpénzre váltásáról és nyílt, kettős bérrendszer bevezetéséről beszélt, Írja a Magyar Idők "

  Na mármost, ha készpénz, és bérnek nevezik, akkor ugye nem juttatás, még ha másképp adózik is. Ha pedig készpénz és bér, akkor részét kellene hogy képezze a nyugdíjalapnak és a táppénzalapnak. De nem képezi, de nem ám! Ahogy a pótlékok sem. Tudni illik, hogy a juttatás nem kötelezően adandó, csak adható, amit eddig is csak a dolgozók töredéke kapott, és azt sem vitték túlzásba a munkaadók. Legalább is a versenyszférában. Másutt bőven osztogatják... Ráadásul a cafeteria szerződéseket rendszerint 1 évre kötik, és évente változtathatók, vagy akár egyetlen tollvonással megszüntethetők, ahogy eddig is sokszor megtörtént már.

  Az Unió nem mondta, hogy meg kell szüntetni ezt a juttatási formát, csak azt, hogy ne legyen hazai - Nemzethy - monopólium az utalványok kibocsátása. Nahát azt aztán nem ! Akkor nem lehetne lenyúlni. Akkor inkább megszüntetjük, átalakítjuk,hogy formailag ne legyen utalvány,mert hát magyar bankót csak nem nyomhatnak a gaz multik. Mellesleg ők nagyságrendekkel több juttatást adnak, mint a magyar munkaadók. Akik meg örülnek, ha néha ki tudják dugni az orrukat a sz.r és az adók alól és vehetnek egy nagy levegőt.

  Megérne egy nemzeti konzultációt, hátha a zembereknek más a véleménye...De nem akarják tudni.

  Valódi béremelést mind a négymilliónak!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aztolvastamhogy.blog.hu/api/trackback/id/tr88667922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása