Mindenkinek mindenről van véleménye, és a vélemény lehet más...

Azt olvastam, hogy...

Azt olvastam, hogy...

Azt olvastam, hogy: Szijjártó Péter szerint...

" Az európaiak jogosan formálnak igényt arra, hogy egy Európa – és azon belül Magyarország – jövőjét alapvetően befolyásoló kérdésben maguk dönthessenek, ráadásul a lehető legdemokratikusabb módon." (vs.hu)

2016. július 04. - Chaenomeles

peter_szijjarto_in_ecuador_2.jpgEurópaiak vagyunk. Még... Tehát jogosan formálunk igényt arra, hogy minden Magyarország jövőjét alapvetően befolyásoló kérdésben magunk dönthessünk, ráadásul a lehető legdemokratikusabb módon.

 Hát itt van a gond a dologgal. Ha ebben az egy rendkívül fontos kérdésben ennyire fontos a regnáló hatalom számára, hogy az emberek maguk dönthessenek, ( még akkor is, ha a döntésüket minden lehetséges módon igyekeznek befolyásolni ) méghozzá nagyon demokratikusan, akkor ez az igény miért nem jelentkezik minden, az ország, és az emberek sorsát, jövőjét alapvetően meghatározó kérdésben?

  Miért látszategyeztetésekkel, pártkatonákból álló " választott " bizottságokkal való tárgyalásokkal, egy nap alatt kiötlött és másnap megszavaztatott törvényekkel, rendeletekkel döntenek az ország és a magyar emberek életéről és haláláról.

  Ha ilyen nagy az igény bennük, hogy élhessünk a demokratikus jogainkkal, akkor miért lehetetlenítik el annak gyakorlását minden lehetséges eszközzel. A demokrácia szó jelentése: Népuralom, egyenjogúság; az a politikai rendszer, melyben a népé a hatalom. Ma kis országunkban a demokrácia csak látszólag létező valami.

Még létezik, legalábbis elméletben, de már befedték, vékony réteg földet  szórtak rá... Temetni akarják..Vastagodik a föld rajta...Ne hagyjuk...Ássuk ki!

 Nekik kevés az ásójuk, és nagyobb, nekünk több van, és talán kisebbek is, de ahogy a régi mondás tartja: "sok lúd disznót győz ".  Ragadjuk meg a nyelét, és tegyünk eleget kormányunk igényének, és döntsünk nagyon demokratikusan minden életünket, sorsunkat, jövőnket meghatározó kérdésben!

  Döntsünk magunk az egészségünkről, az oktatásunkról, a szegényeinkről, a jogainkról, az egész életünkről..

  Kormányunk óriásplakátokon követeli számunkra ezt a jogot és az általa eltaposott demokráciát...

  Sokan vagyunk, de még nem elegen! Mindenki hozzon magával még egy embert!

  Hajrá Magyarország!

  Hajrá Magyarok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aztolvastamhogy.blog.hu/api/trackback/id/tr288864820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása