Mindenkinek mindenről van véleménye, és a vélemény lehet más...

Azt olvastam, hogy...

Azt olvastam, hogy...

Azt olvastam, egy reklámban hogy: "A szurkoló benned van"

"Engedd ki és támogasd tankolásoddal a hazai sportot"

2016. június 17. - Chaenomeles

mol.jpg

   Reklám, amelyben egy nagy, ha nem a legnagyobb magyar cég  gyakorlatilag adakozásra, támogatásra buzdítja az embereket. Ez a cég talán a legnagyobb mecénás a magyar sportvilágban. Legalább is a felületes szemlélőnek így tűnik.

  Ha a támogatást a bevételből származó összegből nyújtja a cég, akkor felmerül a kérdés, ki is támogatja valójában a magyar sportolókat? Mert az árba az okos kereskedő előre belekalkulálja a költségeket is. Ha a törvény által lehetővé tett módon az adójából írhatja le a támogatás összegét, akkor a költségvetés rövidül meg. És ezzel tulajdonképpen az adófizető állampolgárok.

   Sokan vannak, akik támogatásra szorulnának.   A be sem folyó adók összegét nem lehet rájuk fordítani. Sem az egészségügyre, sem az oktatásra, sem a nélkülözőkre, sem a fogyatékosokra, sem a rokkantakra.

  Véleményem szerint nem ez a hatalmas cég támogatja a magyar sportot, hanem azok az  állampolgárok, akiknek jelen állapotok szerint semmi beleszólásuk nincsen abba, hogy a befizetett adóforintjaikat mire költik el!

  Biztos vagyok benne, hogy a zemberek igazságosabban osztanák el ezeket a támogatásokat. Jutna belőle valamennyi mindenkinek aki rászorul.

  A jog nem kötelességfüggő.... Az élethez való jog pedig alapjog, de ez ma mégsem illet meg mindenkit!

  És természetesen ebből a másfajta elosztásból a sport sem maradna ki. Mert a szurkoló bennünk van...

  De az arányok egészen mások lennének...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aztolvastamhogy.blog.hu/api/trackback/id/tr98816118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása