Mindenkinek mindenről van véleménye, és a vélemény lehet más...

Azt olvastam, hogy...

Azt olvastam, hogy...

Uber contra Taxisok

Holnap megbénul a belváros...

2016. május 02. - Chaenomeles

uber-vs-taxi_p-549x345_1.jpg

 

  A taxisok nagyon berezeltek, hogy jött egy fiatalos, lendületes, innovatív konkurrens vállalkozás,ami rohamléptekkel terjed, és egyre nagyobb teret hódít magának. A taxis lobbi a tüntetésekkel próbál nyomást gyakorolni a döntéshozókra, hogy megtarthassa monopolhelyzetét a személyszállítás piacán. Egyenlőre úgy néz ki, hogy célt érnek, a hatalom hajlik arra, hogy meghajoljon a nyomás alatt. Zárójelben jegyzem meg, mostanság nem ez a jellemző, inkább az ellenkezője. Semmilyen nyomásnak nem engednek, sőt... Vajon mért éppen a taxisokkal tennének kivételt?

 

  Úgy gondolom, nem az elkerülhetetlen és előremozdító fejlődést kellene korlátok közé szorítani és megpróbálni megfojtani. A most tüntetni akarókat kellene megfelelő szabályozással arra szorítani, motiválni, hogy fejlesszenek ők is, és szálljanak be a versenybe! A piacot a szabad verseny viszi előre, nem a korlátozások.

  Persze jól tudjuk, hogy a fejlődésre képtelen, idejét múlt módszerekkel működő  vállalkozói tömegektől sokkal könnyebben, gyorsabban, és több sápot - adót - lehet lehúzni.

  Azokkal nehéz lesz ugyanezt megtenni, akik az általuk kifejlesztett hatékony és gazdaságos rendszer működésének gyümölcsét maguk akarják leszüretelni, és nem egy feneketlen bendőjű - közös - kasszába bedobálni.

  Lehet, hogy valamiféle átmenetileg hatásos intézkedéssel gátat emelhetnek az Uber elé, de meggyőződésem, hogy semmi perc alatt vagy átugorják, vagy kikerülik majd. Elég innovatívak hozzá.

  Bármennyire is vissza akarnak térni a múltba a döntéshozók, nem fog sikerülni.

  A jövő elkezdődött, és nem lehet megállítani...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aztolvastamhogy.blog.hu/api/trackback/id/tr328679248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása